Blog beheer Sprengen College reacties/artikels/onderwerpen

Kinderen in spanning om uitspraak Kinderpardon

0 Reacties
2007
16 mrt 2015

Twee jaar geleden is de kinderpardonregeling ingesteld voor gezinnen met kinderen die door de lange procedures inmiddels geworteld zijn in Nederland. Als je op je achttiende langer dan vijf jaar in Nederland bent dan zou je voor de regeling in aanmerking komen. Vorig jaar bleek dat in eerste instantie 675 kinderen door de regeling een verblijfsvergunning hebben gekregen, maar dat de aanvraag van zo'n 600 kinderen waren afgewezen. 

Eén van de redenen voor de afwijzing is dat de gezinnen langer dan drie maanden buiten het zicht van de Rijksoverheid zouden zijn geweest. Dit terwijl deze gezinnen wel bekend waren bij de gemeente. Zo'n 300 burgemeesters besloten daarom in actie te komen. Zij deden een beroep op staatssecretaris Teeven die de verblijfsvergunning alsnog toe zou kunnen wijzen. Uiteindelijk mochten 50 gezinnen hierdoor alsnog blijven. Familie Khamo voor wie burgemeester Bruls van Nijmegen een brief had geschreven, kreeg goed nieuws en mocht blijven.

Ook de familie Sarkissian uit Rheden kreeg positief bericht. Dit was opmerkelijk aangezien Teeven juist in hun zaak een hoger beroep had ingesteld. De uitspraak hiervan wordt woensdag bekend. En hoewel er voor de familie Sarkissian niets meer vanaf hangt, kan de uitspraak nog wel van groot belang zijn voor de gezinnen die nu inmiddels al twee jaar in spanning zitten of ze wel of niet mogen blijven.

0.0
Laatst gewijzigd: -/-
7

Nog geen reacties of commentaar...

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepibliceerd (niet zichtbaar).