Metaalbewerking daar kom je verder mee! maak kennis met het vak

De opleiding metaal

Op het Sprengen College kunnen leerlingen in de metaalwerkplaats een las cursus volgen. Leerlingen worden opgeleid om examen te kunnen doen voor het erkende NIL-diploma. Deze cursus wordt aangeboden voor Mag niveau 1 en 2.

Echt een uitdaging

Tijdens het werken in de metaalwerkplaats wordt er gewerkt aan allerlei opdrachten van en voor klanten. Het werken aan een product voor een klant wordt echt een uitdaging om van hem een tevreden klant te maken.

Samenwerkingsverband

Naast het behalen van een las diploma bestaat er ook de mogelijkheid om een heftruckdiploma te halen. De school heeft een samenwerkingsverband met de brancheorganisatie B.M.W.T.Train. De docenten zijn gecertificeerd om deze heftruckopleiding te verzorgen en de examens af te nemen.

20131213_112318

Ook het bewerken van metaal met machines en de verschillende technieken die daarvoor nodig zijn maak je jezelf eigen en wordt je in onderwezen.

De leerlingen krijgen natuurlijk ook de gelegenheid om hun creativiteit een plekje te geven. Zelf knutselend iets fabriceren is voor de meesten een leuke bezigheid Daarnaast werken leerlingen aan prestaties voor hun portfolio.

MELD JE AAN...