Bouw, wonen en interieur(BWI)

De opleiding BWI

Op het Sprengen College is een grote houtwerkplaats waar leerlingen opgeleid worden tot allround timmerman. Wij maken hierbij gebruik van SSWT, waarbij de leerlingen het diploma kunnen behalen op niveau 1, 2 en 3. Leerlingen maken verschillende opdrachten binnen dit traject, ook van externe opdrachtgevers. De leerlingen kunnen een keuze maken uit verschillende profielen zoals schilderen, stukadoren en houtbewerking.

De opdrachten die de leerlingen kunnen krijgen bestaan uit reparaties, maar ook uit het vervaardigen van opdrachten, zoals kippen-, konijnen- en hondenhokken. Leerlingen kunnen ook eigen ideeën aandragen om iets te maken. Daarnaast is er ruimte bij hout om jezelf creatief te uiten als keuze vak. (beeldend-hout)

Ervaring op doen

Om ervaring op te doen werken de leerlingen aan allerlei opdrachten van meestal externe opdrachtgevers. De opdrachten bestaan uit reparaties maar er is ook vraag naar allerlei producten zoals kippen-, konijnen- en ook hondenhokken.

Leerlingen komen ook met eigen ideeën om iets te maken voor hen zelf met soms ook een creatieve inslag. Als school willen we ook in het bijzonder dit laatste een goede plek geven. Creatieve zelfontplooiing staat bij ons hoog in het vaandel. Leerlingen kunnen hun producten ook een design geven door het te schilderen en/of te graveren.

Al met al is het een plek met genoeg uitdaging om het vak houtbewerking te ontdekken en eigen te maken.

Onze opleidingen