Consumptief

Examen Horeca-Assistent niveau 1

Binnen het profiel Zorg en Welzijn is het mogelijk om te kiezen voor het vak Horeca assistent. Binnen het vak Horeca worden de leerlingen opgeleid naar een mbo 1 niveau horeca assistent waarbij de leerlingen na het behalen van dit diploma kunnen gaan werken binnen de horeca of verder kunnen leren op mbo 2 niveau.

Het vak horeca assistent bestaat uit meerdere onderdelen waarbij de praktijk ervaring (stage 417 uur) en verplichte theorie  het allerbelangrijkste zijn. De theorie is opgedeeld in 4 delen waarna ieder theorie boekje een tussentijdse toets wordt afgenomen. In deze boekjes is er aandacht voor de basiskennis in de horeca en eenvoudige praktijkopdrachten. De behaalde theorie en de praktijk opdrachten worden verzameld in het portfolio en is een onderdeel van het examen.

Van de leerling die Horeca assistent niveau 1 doet wordt verwacht dat zij aan het einde van de opleiding een eenvoudige lunchgerecht, zelfstandig en van een recept kunnen bereiden, presenteren en mondeling toelichten.

Zelfstandig koken voor in de toekomst

Naast dat het Sprengen College Horeca assistent niveau 1 aanbied wordt er van leerlingen verwacht dat zij twee lesblokken per week creatief koken hebben, ook als zij niet voor de uitstroomrichting horeca gaan. Deze lessen zijn er op gericht om ervoor te zorgen dat de leerlingen, als zij zelfstandig gaan wonen, zichzelf kunnen redden in de keuken.

In deze lessen wordt er aandacht besteed aan:

Bereidingstechnieken,  Snijtechnieken,  Dagelijkse hygiëne in de keuken, warenkennis en het lezen en bereiden van gerechten doormiddel van een recept

Naast de bovengenoemde onderdelen wordt er extra aandacht besteed aan:

HACCP (Hygiëne in de keuken)

Verschillende snijtechnieken

Diverse bereidingstechnieken materiaal en warenkennis

Door deze kennis op te doen op school, stellen de leerlingen een eigen kookboekje samen en kunnen zij meerdere gerechten maken die zij in de toekomst kunnen gebruiken. Wij wensen jullie alvast hele smakelijke lessen.….

Een volwaardig diploma

De opleiding verlaten met een goed diploma. Naast deze opleiding Horeca-Assistent is er ook de mogelijkheid om te werken aan PRO-HOME, dit is een methode die je leert om zelfstandig te kunnen koken. Bij deze methode horen wel certificaten maar leidt niet tot een diploma.

Leerlingen komen ook met eigen ideeën om iets te maken voor hen zelf met soms ook een creatieve inslag. Als school willen we ook in het bijzonder dit laatste een goede plek geven. Creatieve zelfontplooiing staat bij ons hoog in het vaandel.

Onze opleidingen