ICT

De opleiding ICT Informatica

Tijdens het dagprogramma van het Sprengen College is het mogelijk om je in te schrijven voor het vak informaticawijs. Je maakt kennis met het vak ICT aan de hand van vier verschillende onderdelen.

Leer omgaan met Windows, Office, Photoshop (GIMP) en Media.

Om te beginnen maak je kennis met mediawijs. Je leert omgaan met verschillende mail programma’s en de gevaren die het internet met zich mee kunnen brengen. 

Deze opleiding biedt een algemeen overzicht van de basisbegrippen en technieken uit de informatica zonder specifieke informatica kennis. Verder maak je kennis met het onderdeel officewijs (Office), waarbij je leert omgaan met Powerpoint, Word en Excel. 

Het maken van een mooie presentatie een gedegen document en een budgettering documentje kun je na dit onderdeel met gemak maken. Deze kennis is onmisbaar wanneer je in een professionele omgeving komt te werken.

Ook mag je kennis maken met een programma waarbij je leert photoshoppen en als laatste het onderdeel Windows, waarbij je leert omgaan met Windows 7. Voor drie van de vier onderdelen kun je een officieel diploma halen en is et een mooie voorbereiding op het vervolgonderwijs. Klinkt dit je als muziek in de oren meld je dan nu aan!

Met een diploma op zak heb je een voorsprong en inzicht in de verschillende soorten applicaties: hoe ze werken en hoe ze tot stand komen.

Onze opleidingen