Produceren, Installeren en Energie (PI&E)

De opleiding PI&E

Op het Sprengen College kunnen leerlingen binnen de opleiding PI&E verschillende profielvakken volgen in de metaalwerkplaats zoals lassen. Leerlingen worden opgeleid om examen te kunnen doen voor het erkende NIL-diploma. Deze cursus wordt aangeboden voor Mag niveau 1 en 2.

Verder wordt er tijdens het werken in de metaalwerkplaats aan het profiel vak metaal techniek en metaal creatief gewerkt aan allerlei opdrachten van en voor klanten. Het werken aan een product voor een klant wordt echt een uitdaging, want het streven is altijd een tevreden klant.

Ook het bewerken van metaal met machines en de verschillende technieken die daarvoor nodig zijn maak je jezelf eigen en wordt je in onderwezen.

De leerlingen krijgen natuurlijk ook de gelegenheid om hun creativiteit een plekje te geven. Zelf knutselend iets fabriceren is voor de meesten een leuke bezigheid Daarnaast werken leerlingen aan prestaties voor hun portfolio.

Samenwerkingsverband

Naast het behalen van een las diploma bestaat er ook de mogelijkheid om een heftruckdiploma te halen. De school heeft een samenwerkingsverband met de brancheorganisatie B.M.W.T.Train. De docenten zijn gecertificeerd om deze heftruckopleiding te verzorgen en de examens af te nemen.

Onze opleidingen